top of page

 

 

מבדק MOXO  – מבדק ממוחשב למדדי קשב

מבדק מוקסו מספק פרופיל קשבי מלא המבוסס על ביצועיו הקוגניטיביים וההתנהגותיים של הנבדק. המבדק מסייע לאנשי המקצוע בתהליך האבחון ובקביעת אבחנות שונות כגון הפרעת קשב. 

הוא משמש רופאים, פסיכולוגים ומאבחנים דידקטיים כחלק מאבחון מקיף ואינו מהווה תחליף לו. 

חלק מהרופאים יפנו למבדק כפול - מבדק אחד ללא השפעת טיפול תרופתי ומבדק נוסף לאחר נטילת תרופה. 

בסיום המבדק יתקבל דו"ח המפרט ארבעה מדדים - קשב, תזמון, אימפולסיביות, היפר-ריאקטיביות.
 

(A)  קשב – Attentiveness

קשב משקף את יכולת הנבדק לאתר אובייקט ויזואלי ולהגיב על פי הוראה נדרשת בזמן נתון. בעיות בתחום זה משקפות את חוסר יכולתו של הנבדק לשים לב לסביבתו או לפרטים ספציפיים כאשר הוא נדרש לעשות זאת. ילדים עם קושי בתחום זה עלולים לסבול מקשיים במעקב אחר דברי מורים בכיתה, בהבנת הוראות מורכבות, במעקב אחר שינויים קטנים בסביבה, בהימנעות מטעויות חישוב ועוד.

 

(T)  תזמון – Timeliness 

לחיצה על מקש הרווח בזמן הופעת האובייקט על המסך.

תזמון משקף את היכולת להגיב בצורה נכונה בזמן המוקצב עבור המטלה.
אדם הסובל מבעיות תזמון עשוי להעריך את סביבתו בצורה נכונה, אבל יתקשה להגיב לשינויים בסביבה בזמן הנכון. במקרים כאלו, עלול הנבדק להראות קשיים בביצוע מטלות, הדורשות תגובה מהירה ומיידית ו/או קשיים בעמידה בלוחות זמנים. מטלות כאלו עשויות לכלול מענה על שאלות תחת לחץ זמן (על אף שהחומר כבר ידוע). בעיה ביכולת התזמון יכולה ליצור תופעות דומות לבעיות הקשב. כאשר אדם סובל מבעיית תזמון, נוצר פער זמנים בעת ביצוע המטלה, הוא מתקשה לעקוב ונוצר פער בחומר. הפער הולך וגדל לאורך ביצוע המטלה עד שאין יכולת לעקוב אחר המשך המטלה.


(I)  אימפולסיביות – Impulsiveness

תגובה לכל אובייקט שאינו אובייקט המטרה שהוגדר.

אימפולסיביות היא הנטייה להגיב בנקודת זמן אשר מוגדרת כ"אסורה", לרוב התגובה תתבצע לפני הערכה מלאה של המצב המצוי בפני האדם.

אדם אימפולסיבי עלול לפעול מבלי לשקול את המצב המצוי בפניו או את התוצאות האפשריות של מעשיו. הדבר עלול להתרחש על אף ההבנה המלאה של התוצאות הבעייתיות והבלתי רצויות של התנהגות זו. במקרים רבים עשויים אנשים אימפולסיביים להפעיל תהליכי ניטור לאחר תגובתם הראשונית.


(H)  היפר-ראקטיביות – Hyper-Reactivity

כל לחיצה שנייה ומעלה על כל אובייקט גם מטרה וגם שאינו מטרה.

היפראקטיביות היא קושי בוויסות יעיל של תגובות ובהימנעות מפעולות בלתי הכרחיות או בלתי רצויות (תנועה, דיבור מופרז וכו'). התנהגות היפראקטיבית תהייה מלווה בתגובות מיותרות, אשר מוגדרות כלא נכונות ולא רצויות. מוקד הבעיה הוא הקושי הרב הכרוך בהימנעות מהפעילות העודפות, למרות המודעות לנזק שהן עלולות לגרום.

 כל הזכויות שמורות לאושרת רון  ©

bottom of page